The Netherlands now gets 40% of all its electricity from renewables (12-month moving average)! That share doubled within 3 years.
Graph: @BM_Visser on the birdsite.

Voor een fysiotherapeut uit Oekraïne zoeken we momenteel een leuke baan. Omdat hij nog geen BIG-registratie heeft, mag hij nog niet als fysiotherapeut werken maar wel bijvoorbeeld als fysiotherapeut-assistent of iets dergelijks.
Weten jullie een leuke baan in Haarlem of omgeving waar hij (tijdelijk) aan de slag kan, kun je dan een berichtje sturen naar ons? Dan geven wij het door.

N.B. Hij spreekt geen Nederlands maar wel prima Engels.
Boosten van dit bericht is natuurlijk supertof 🤩🤩

Gebroederlijk naast elkaar in Dokkum bij boekhandel Van der Velde. Boeken van collega Warner Banga (Siderius), verre neef Flip van Doorn (De Friezen) en mij (Piet Oberman). Sommige stapels slinken snel!

Primera Damwâld? Ja Primera Damwâld. Heeft tien stuks van de biografie van Piet Oberman besteld. ONGEKEND

Op 30 november draait in Heerenveen een film over de legendarische Reinier Paping, maar let ook op die legendarische man onder Paping

grootsneek.nl/cultuur-en-uitga

Eerste oordelen over ons boek komen naar buiten. Louter positief. Een paar voorbeelden: "Zeer indrukwekkend boek. Grote klasse." en "Heb het boek in “één adem” uit gelezen."

Het Fries is de andere rijkstaal van Nederland. Dat verdient de aandacht van heel Nederland en een volwaardige(!) plek aan de universiteit.

Dat betekent dat de leerstoel Fries niet vacant kan blijven.

nos.nl/regio/friesland/artikel

Onbekende grafzerk uit kerk van Sneek. Lastig te zien, maar er staat:
Ao 169. den I IUNI
[sterf] den Eerbaren
... Oeges Goudsmit
Het moet dan haast wel om Ype Oeges Faber gaan die volgens Allefriezen op 16 juni 1693 beluid wordt. We gaan het verder onderzoeken.

Ook de Nieuwe Dockumer Courant besteedt deze week aandacht aan de biografie van Piet Oberman

Ook belangrijk cultuurhistoricus Hans Schoots - onder meer biograaf van filmregisseur Bert Haanstra - besteedt op zijn website aandacht aan mijn nieuwe boek "Piet Oberman De man en de mythe"

hansschoots.nl/nieuws/nieuws.h

En nu kunnen we naar de boekhandel of naar een website om het boek te bestellen. Eerste commentaren al binnen: "Heb het boek in “één adem” uit gelezen."

Tweede exemplaar van mijn boek ging naar de zus van de dame aan wie het boek is opgedragen. Ze overleed vorig jaar, 34 jaar oud.

Vandaag verschijnt de biografie van Piet Oberman. In Trouw bijna een hele pagina over het nieuwe boek. Straks op weg naar Dokkum.

Eerste lezing over de biografie van Piet Oberman bij de Rotary in Dokkum gisteravond. Groot succes!

Show older
Mastodon

Mastodon server beheerd door een Nederlandse ontwikkelaar.