Eerste oordelen over ons boek komen naar buiten. Louter positief. Een paar voorbeelden: "Zeer indrukwekkend boek. Grote klasse." en "Heb het boek in “één adem” uit gelezen."

This evening in Burgum. The book launch of ‘It Gesicht fan Fryslân’ (the face of Friesland) of Arie and Cynthia Bruinsma. With 111 portraits and stories of Frisians, and one of them was a ‘bastard’ of the Frisia Coast Trail. Great book and great evening! Thanks again!

Afgelopen zaterdag stond in de Leeuwarder Courant een beknopte versie van mijn lezing voor Wetterskip Fryslân over de twee gezichten van onze waterhuishouding.
Hier een link (gratis):

lc.nl/opinie/Is-het-water-alle

Dat de Rijksuniversiteit Groningen geen nieuwe hoogleraar Fries heeft aangesteld is niet een probleem van een paar fanatici in Leeuwarden.

De academische bestudering is van belang voor heel Nederland en overstijgt zelfs onze taal- en landsgrenzen.

We roepen de RUG dan ook op om snel alsnog een nieuwe hoogleraar aan de stellen.

Delen=lief

(En je mag weer wat Fries lezen!)

lc.nl/friesland/Friese-schrijv

People grumbling that #Mastodon is slow at the moment... You just turned up with 1 million people in a tiny, rural village and you're complaining there's a queue to get into the only tearoom, which is run by gay pensioners Babs & Maureen as a retirement hobby on Mons-Weds. Relax!
#TwitterMigration

Hij ligt klaar. Vanavond geef ik samen met Sjoerd Beugelsdijk en Anne -Goaitske Breteler de Caspar di Robles-lezing voor Wetterskip Fryslân.
Morgen verslag in de Leeuwarder Courant, zaterdag op de opiniepagina's van dezelfde krant een samenvatting van mijn deel van de lezing.

Gisteren, geconcentreerd bezig met iets anders, snel een ingeving op papier gekrabbeld. Papier in broekzak gefrommeld en later onnadenkend broekzak geleegd. Vandaag me herinnerd dat ik aantekening had gemaakt, vuilnisbak omgekeerd en nu heb ik dit. Suggesties?

Nu met plaatjes:
Morgen in Museum Belvédère in (bij ) vertel ik over De . Toegang tot (een deel van) het prachtige museum is inbegrepen. Organisatie
slahheerenveen.nl/

-boost wordt gewaardeerd, ik ken nog niet zo veel mensen hier... ;-)

Uit!
Een beeldend geschreven en boordevol boek over de geschiedenis van het leven op deze planeet. Paleobioloog Thomas Halliday tovert aan de hand van fossiele vondsten hele werelden tevoorschijn. Veel geleerd, deze reis door de diepe tijd relativeert de waan van de dag een beetje.

Komende woensdagavond, 16 september, vertel ik over de in het prachtige Museum Belvédère in Oranjewoud. Organisatie SLA# .
slahheerenveen.nl/

Toegang tot het museum is inbegrepen in de prijs (of je bezoekt het museum en krijgt mij voor bijna niets erbij, kan ook 😉 )

Plaatjes laden lukt nog niet, maar verzin hier het boekomslag en een foto van de gevel van het museum.

Het lijkt of deze server er een paar dagen uit heeft gelegen, maar dat betekent niet dat ik niets te melden heb...

Gisteren een sprankelend college van ⁦O.C. Hooymeijer⁩ bijgewoond over de niet-bestaande vogels van Europa, vandaag zitten er doodleuk zeven (!) ransuilen in de boom voor mijn huis (en die bestaan echt).

Volgende week vrijdag 18 november is de Brouwerij op de Hogedijken in Dokkum vanaf 13:00 uur ingericht op de verschijning van de biografie van Piet Oberman. Onder meer met een paneel van 2 bij 3 meter. Tussen 13:00 en 14:30 is iedereen welkom!

Mastodon

Mastodon server beheerd door een Nederlandse ontwikkelaar.